Pass around (19:45-20:15)
- FINGER FOOD / PASS AROUND
Mini kofta jagnięca z miętowym jogurtem
Wolno pieczony rostbef z musem kaparowym
Krewetki w tempurze z sosem śliwkowym z chilli
Trufle z soczewicy z harissą smażone w panko podane z kimchi (VEGE)
KOLACJA SERWOWANA (20:15 - 21:00)
- AMUSE BOUCHE
Pate Foie Gras podane w kruchej tartaletce z karmelizowaną figą
lub
Fresh Rolls z warzywami i sosem śliwkowym
- PRZYSTAWKA ZIMNA
Carpaccio wołowe z parmezanem, świeżo tartą truflą, kaparami i oliwą
lub
Tatar z awokado z jabłkiem, szalotką, ogórkiem konserwowym i marynowanymi grzybami (VEGE)
DANIE GŁÓWNE (21:00 - 22:30)
- ZUPY
Bulion z gęsi z mini pierożkami
lub
Krem Vichyssoise z prażonymi pestkami dyni i słonecznika (VEGE)
- DANIE GŁÓWNE
Polędwica z dorsza z risotto ze szparagami w sosie maślano cytrynowym z szafranem
lub
Stek polędwicy wołowej z grillowanymi warzywami, gratin ziemniaczanym i sosem pieprzowym z koniakiem
lub
Risotto ze szparagami i świeżo tartą truflą
ZIMNY BUFET (od 22:30)
Tatar z łososia z kawiorek tobiko, shichimi togarashi, porem, majonezem i szczypiorkiem
Tatar z grillowanych warzyw z harissą i lubczykiem (VEGE)
Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami na pumperniklu
Koktajl z krewetek marynowanych w soku z limonki z chili i kolendrą
Mini vol au vent z musem z gęsi z jabłkiem
Plater mięs pieczystych z piklami
Deska serów z owocami
Quiche ze szpinakiem, brokułami i serem blue (VEGE)
Sałatka Cezar z kurczakiem i kaparami
Sałatka z papai, pieczonej cielęciny ,kiełków mung, pak choi i owoców granatu
Tabbouleh z pomidorami, papryką, ogórkiem, miętą, cytryną i oliwą sezamową (VEGE)
BUFET GORĄCY (od 22:30)
- ZUPY
Krem z pieczonej papryki i pomidorów (VEGE)
Żurek z białą kiełbasą i majerankiem
- GORĄCE DANIA
Sandacz w sosie grzybowym
Filet z łososia w sosie koperkowym
Konfitowane udo z kaczki w sosie wiśniowym
Wieprzowina słodko – ostra
Pierogi z kapustą i grzybami (VEGE)
Opiekane ziemniaki z rozmarynem (VEGE)
Nasi goreng z warzywami (VEGE)
Modra kapusta z korzennymi przyprawami (VEGE)
Warzywa w sosie ostrygowym (VEGE)
BUFET DESEROWY (od 22:30)
Tartaletka cytrynowa
Sernik z białą czekoladą
Mini Pâte à Choux z kremem pistacjowym
Crème Brûlée z malinami
Brownie z orzechami włoskimi
Świeże owoce filetowane
OPEN BAR (20:30 – 04:00)
- Wino musujące / Prosecco
Santa Margerita Prosecco P, Extra Dry, Italy
- Białe wino
Spier Signature, Chenin Blanc, Western Cape, RPA
- Czerwone wino
Spier Signature, Shiraz, Stellenbosch, RPA
- Wódka
Żubrówka Czarna, Żubrówka Bison Grass
- Whiskey
Bushmills, Jim Beam White
- Gin
- Rum
Bacardi Carta Blanca, Bacardi Carta Oro, Bacardi Carta Negra, Bacardi Oakheart
- Tequila
Jose Cuervo Silver, Jose Cuervo Reposado
- Vermouth
Martini Bianco, Martini Extra Dry, Martini Rosato, Martini Rosso
- Brandy
- Porto
N.V. Royal Oporto, White Dry Porto, Douro, Portugal, N.V. Offley Ruby Porto, Douro, Portugal
- Aperitif
- Likiery
Bailey’s Irish Cream, Fernet Branca, Fernet Branca Menta, Jägermeister, Ricard, Cointreau, Drambuie, Kahlua, Limoncello Roner
- Piwo
Heineken, Żywiec, Żywiec White
- Koktajle
Bacardi Mojito, Long Island Iced Tea, Moscow Mule, Mai Tai, Polish Luxury Martini, Cosmopolitan, Aperol Spritz, Classic Margarita, Gin Basil Smash, Caipirinha
- Napoje Bezalkoholowe
Kropla Beskidu niegazowana, Kropla Delice gazowana, Coca-Cola, Coca Cola Zero, Fanta, Sprite, Kinley Tonic Water, Old Jamaican Ginger Beer
- Soki
Jabłkowy, czarna porzeczka, pomarańczowy, pomidorowy, grejpfrutowy
- Napoje gorące