Czekaj...

    Pass around (19:45-20:15)

  • FINGER FOOD / PASS AROUND
    • Mini kofta jagnięca z miętowym jogurtem

      Wolno pieczony rostbef z musem kaparowym

      Krewetki w tempurze z sosem śliwkowym z chilli

      Trufle z soczewicy z harissą smażone w panko podane z kimchi (VEGE)

    KOLACJA SERWOWANA (20:15 - 21:00)

  • AMUSE BOUCHE
    • Pate Foie Gras podane w kruchej tartaletce z karmelizowaną figą

      lub

      Fresh Rolls z warzywami i sosem śliwkowym
  • PRZYSTAWKA ZIMNA
    • Carpaccio wołowe z parmezanem, świeżo tartą truflą, kaparami i oliwą

      lub

      Tatar z awokado z jabłkiem, szalotką, ogórkiem konserwowym i marynowanymi grzybami (VEGE)

    DANIE GŁÓWNE (21:00 - 22:30)

  • ZUPY
    • Bulion z gęsi z mini pierożkami

      lub

      Krem Vichyssoise z prażonymi pestkami dyni i słonecznika (VEGE)
  • DANIE GŁÓWNE
    • Polędwica z dorsza z risotto ze szparagami w sosie maślano cytrynowym z szafranem

      lub

      Stek polędwicy wołowej z grillowanymi warzywami, gratin ziemniaczanym i sosem pieprzowym z koniakiem

      lub

      Risotto ze szparagami i świeżo tartą truflą

    ZIMNY BUFET (od 22:30)

  • Tatar z łososia z kawiorek tobiko, shichimi togarashi, porem, majonezem i szczypiorkiem

    Tatar z grillowanych warzyw z harissą i lubczykiem (VEGE)

    Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami na pumperniklu

    Koktajl z krewetek marynowanych w soku z limonki z chili i kolendrą

    Mini vol au vent z musem z gęsi z jabłkiem

    Plater mięs pieczystych z piklami

    Deska serów z owocami

    Quiche ze szpinakiem, brokułami i serem blue (VEGE)

    Sałatka Cezar z kurczakiem i kaparami

    Sałatka z papai, pieczonej cielęciny ,kiełków mung, pak choi i owoców granatu

    Tabbouleh z pomidorami, papryką, ogórkiem, miętą, cytryną i oliwą sezamową (VEGE)

    BUFET GORĄCY (od 22:30)

  • ZUPY
    • Krem z pieczonej papryki i pomidorów (VEGE)

      Żurek z białą kiełbasą i majerankiem
  • GORĄCE DANIA
    • Sandacz w sosie grzybowym

      Filet z łososia w sosie koperkowym

      Konfitowane udo z kaczki w sosie wiśniowym

      Wieprzowina słodko – ostra

      Pierogi z kapustą i grzybami (VEGE)

      Opiekane ziemniaki z rozmarynem (VEGE)

      Nasi goreng z warzywami (VEGE)

      Modra kapusta z korzennymi przyprawami (VEGE)

      Warzywa w sosie ostrygowym (VEGE)

    BUFET DESEROWY (od 22:30)

  • Tartaletka cytrynowa

    Sernik z białą czekoladą

    Mini Pâte à Choux z kremem pistacjowym

    Crème Brûlée z malinami

    Brownie z orzechami włoskimi

    Świeże owoce filetowane

    OPEN BAR (20:30 – 04:00)

  • Wino musujące / Prosecco
    • Santa Margerita Prosecco P, Extra Dry, Italy
  • Białe wino
    • Spier Signature, Chenin Blanc, Western Cape, RPA
  • Czerwone wino
    • Spier Signature, Shiraz, Stellenbosch, RPA
  • Wódka
    • Żubrówka Czarna, Żubrówka Bison Grass
  • Whiskey
    • Bushmills, Jim Beam White
  • Gin
    • Finsbury
  • Rum
    • Bacardi Carta Blanca, Bacardi Carta Oro, Bacardi Carta Negra, Bacardi Oakheart
  • Tequila
    • Jose Cuervo Silver, Jose Cuervo Reposado
  • Vermouth
    • Martini Bianco, Martini Extra Dry, Martini Rosato, Martini Rosso
  • Brandy
    • Metaxa *12
  • Porto
    • N.V. Royal Oporto, White Dry Porto, Douro, Portugal, N.V. Offley Ruby Porto, Douro, Portugal
  • Aperitif
    • Campari, Aperol
  • Likiery
    • Bailey’s Irish Cream, Fernet Branca, Fernet Branca Menta, Jägermeister, Ricard, Cointreau, Drambuie, Kahlua, Limoncello Roner
  • Piwo
    • Heineken, Żywiec, Żywiec White
  • Koktajle
    • Bacardi Mojito, Long Island Iced Tea, Moscow Mule, Mai Tai, Polish Luxury Martini, Cosmopolitan, Aperol Spritz, Classic Margarita, Gin Basil Smash, Caipirinha
  • Napoje Bezalkoholowe
    • Kropla Beskidu niegazowana, Kropla Delice gazowana, Coca-Cola, Coca Cola Zero, Fanta, Sprite, Kinley Tonic Water, Old Jamaican Ginger Beer
  • Soki
    • Jabłkowy, czarna porzeczka, pomarańczowy, pomidorowy, grejpfrutowy
  • Napoje gorące
    • Kawy i herbaty